Afscheid van mijn vader… – Tintelend Rouwen

Afscheid van mijn vader…

Afscheid van mijn moeder…
23 juli 2019
Toen de realiteit de wens voorbij schoot…
20 juli 2020
Het was 7 februari 2016 de dag dat mijn vader kwam te overlijden… Een dag waar niemand op voorbereid is maar waarvan iedereen weet dat die ooit gaat komen…

Op dat moment kom je voor veel regelwerk te staan en wil je dat alles tot in de puntjes verzorgd wordt, dat je niks vergeet! Bloemen, kaarten etc. is allemaal zo te regelen maar een mooi verhaal bij afscheid is dan wel een hele opgave. Hoe kan je op papier verwoorden? Om nog maar te zwijgen over het uitspreken op zo’n dag. Op dat moment moest ik terug denken aan Marielle die op onze bruiloft zo mooi tot ons sprak. Dus gelijk haar een berichtje gedaan en tot grote opluchting zei ze ‘Ja dat wil ik wel voor jullie doen!’.

Dus zoals zij ook bij bruiloften doet kwam ze langs voor een gesprek over wat we graag zouden willen horen en wat al onze verhalen waren over onze man/vader/opa… Toen dat allemaal op papier stond ging ze naar huis om alles verder uit te werken en ik kan jullie vertellen dan valt er al een hele zorg van je schouders. Je kan je dan concentreren op wat nog meer geregeld moet worden…

De avond voor de crematie kwam Marielle nog even langs om haar verhaal te laten lezen en wat zij voor levensloop-verhaal had gemaakt. We hebben zitten huilen én zitten lachen aan tafel. Ze had het zo mooi verwoord en we wisten gelijk dat het een hele mooie uitvaart zou worden.

Op de dag van de crematie zaten we met een klein intiem gezelschap weer met een lach en een traan te luisteren naar wat Marielle allemaal te vertellen had over onze man, vader en opa.  Alle mooie herinneringen van vroeger tot aan het verdrietige einde. Zo mooi verwoord dat na afloop iedereen complimenten kwam geven hoe mooi het was. Daar zijn we Marielle tot op de dag van vandaag ontzettend dankbaar voor!

Liefs Arjan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *